Udine Hakkında Kısa Kısa

UDINE NEREDEDİR?

Udine, Kuzeydoğu İtalya’da Slovenya sınırına 40 KM mesafede bulunmakta olan bir şehirdir. İtalya’nın Friuli-Venezia Giulia bölgesinde bulunur ve diğer büyük İtalyan şehirlerine nazaran daha küçük, sakin ve güvenlidir.

UDINE’YE NASIL GİDİLİR?

Udine’de havalimanı bulunmuyor. Udine’ye seyahat edecekler için en mantıklı uçuş noktası Venedik Marco Polo Havalimanı. Buradan alınacak bir tren ile kolaylıkla Udine’ye ulaşılabilir.

Öncelikle Marco Polo Havalimanı’ndan Mestre tren istasyonuna ulaşılmalı, bunun nedeni trene Venedik’ten değil Mestre’den binecek olmanız. Marco Polo Havalimanı terminal binası çıkışında, Venedik Havalimanı – Mestre arası çalışan otobüsler bulunuyor, bu yolculuk yaklaşık 25 dakika kadar sürüyor. Mestre’ye vardığınızda sizi Mestre’den Udine’ye götürecek olan trenlerden birine bilet alabilirsiniz. Hemen hemen her saat başı tren seferi var ve yolculuk yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. 10 ile 25 Euro arası değişen fiyatlara bilet alınılabilir, bilet fiyatları trenlerin hızına göre değişmektedir. Trenler ve bilet fiyatları hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz.  İstasyonlarda İngilizce menüsü olan bilet makinaları ve bunun yanı sıra gişeler de var. Bilet makinalarının yanında da mutlaka yardımcı olabilecek bir personel bulunuyor.

UDINE’YE YAKIN DİĞER HAVALİMANLARI NERELERİDİR?

Udine’ye ulaşmak adına; Trieste, Treviso ya da Slovenya’nın Ljubljana kentleri havaalanlarını kullanmak da farklı ve mantıklı alternatifler olarak önümüze çıkıyor.

UDINE’DE NERELERİ GÖRMELİYİZ, ZİYARET ETMELİYİZ?

Bütün İtalyan şehirleri gibi Udine de zamanda bir yolculuğa çıkartıyor sizi. Udine’nin hemen hemen her köşesinde tarihin izlerine tanık olmak mümkün. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turist şehri ziyaret ediyor. Bu ziyaretçilerin büyük kısmını, Udine’ye olan yakınlığına bağlı olarak Avusturyalılar ve Slovenler oluşturuyor.

Şimdi bu tarih kokan İtalyan şehrinin cazibe noktaları hakkında kısa bilgiler verelim, nereleri görmeliyiz, nereleri ziyaret etmeliyiz?

Öne Çıkanlar:

  1. Piazza San Giacomo / Etrafında restoranlar, dükkânlar, kafeler bulunan ve turistlerin oldukça rağbet ettiği tarihi meydan.
  2. Chiesa di San Giacomo / Piazza San Giacomo’da bulunan görkemli dini yapı, kilise.
  3. Piazza della Liberta / Udine’de buram buram Ortaçağ kokan sakin ama görkemli meydan.
  4. Il Castello di Udine / Piazza della Liberta’dan kısa bir yürüyüş sonucu ulaşılabilen Ortaçağ kalesi.
  5. Cathedrale di Udine ( Duomo) / Dışı basit görünen fakat içi çok görkemli olan dini yapı. Tam adı Duomo di Santa Maria Annunziata’dır.
  6. Casa Cavazzini / Modern Sanatlar Müzesi.
  7. Museo Etnografico del Friuli / Piazza Giacomelli’de bulunmakta olan Etnografya müzesinde geçmişe şahane bir yolculuk yapabilirsiniz.
  8. Loggiato di San Giovanni / Piazza della Liberta’da bulunan ve tarihi saat kulesine de ev sahipliği yapan gotik sundurma.
  9. Piazza di Duomo / Duomo Katedrali’nin bulunduğu meydan.
  10. Battistero Museo del Duomo / Duomo içinde bulunan müze.

Bunların yanı sıra;

  1. Oratorio della Purita / Piazza del Duomo’da.
  2. Chiesa della Beata Vergine del Carmine / Via Aquieleia’da.
  3. Arco Bollani / Piazza della Liberta’da.
  4. Palazzo del Monte di Pieta / Via del Monte’de.
  5. Chiesa di S.Francesco / Piazza dell’Ospedale Vecchio’da.
  6. Chiesa di Sant’Antonio Abate / Via Treppo’da.
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir