Bozcaada, Sonsuz Mavi
Çanakkale iline bağlı olan Bozcaada aynı zamanda Türkiye’nin üçüncü büyük adası olma özelliğine de sahiptir. Bozcaada; bakir koyları, eski evleri, üzüm bağları, masmavi denizi ve şahane plajları ile cennetten bir parça gibidir. Sit alanı olması nedeni ile Bozcaada’nın geçmişten gelen dokusu bozulmamıştır.
İSTANBUL’DAN BOZCAADA’YA NASIL GİDİLİR?
- İstanbul Bozcaada arası mesafe yaklaşık 400 KM.
- Yaklaşık ulaşım süresi 5 saat civarı.
- İstanbul Tekirdağ yolu takip edilir, bunu müteakip İpsala kavşağından sola sapılır ve Gelibolu Çanakkale yolu takip edilerek gidilir. Yol güzergahı genellikle duble yol olup ayrıca temiz asfalttır.
- Bozcaada’ya giderken Gelibolu iskelesinden Lâpseki’ye ( Yolculuk yaklaşık 25 dakika sürüyor) ya da Eceabat’tan Çanakkale’ye geçebilirsiniz. Benim önerim Gelibolu’dan Lâpseki’ye geçiş olur, bu rotayı takip ederseniz daha hızlı bir şekilde Geyikli İskelesi’ne ulaşabilirsiniz. Lâpseki Geyikli iskelesi arası 1,5 saat sürüyor, yol çok düzgün. Geyikli ’den ise Bozcaada feribotuna binmeniz gerekiyor, feribota ister yaya isterseniz de araç ile binebilir ve Bozcaada’ya geçebilirsiniz.
- Feribot ücretleri; Gelibolu-Lâpseki arası:30 TL, Geyikli-Bozcaada arası: Araç ile 30 TL, yaya olarak 7 TL Şeklinde olup Bozcaada’dan Gelibolu’ya dönüş yolculuğunda tekrar ödeme yapmanıza gerek yoktur. Feribotlar hakkında daha detaylı bilgiye Gestaş firmasının internet sayfasından ulaşabilirsiniz. http://www.gdu.com.tr/. Ayrıca internet sayfasından online bilet de satın alabilirsiniz.
BOZCAADA’DA KONAKLAMA ÖNERİLERİMİZ.
Yıllardan beri Bozcaada’da konaklamakta olduğumuz mekân ’’Aloha Otel’’ olup manzarası ve kahvaltısı şahane lakin odaları biraz ufaktır. Çevre gezilerimiz ve eş dost sohbetlerinde aldığımız bilgilere dayanarak aşağıdaki otelleri de sizlere tavsiye edebiliriz.
- Mitos Butik Otel / mitosbozcaada.com
- Çapraz Resort Otel / capraz.com.tr
- Ataol Çiftliği / ataolciftliği.com
BOZCAADA’DA RESTORAN & KAFE ÖNERİLERİMİZ.
Tecrübe ettiğimiz kadarıyla aşağıda isimlerini yazdığımız mekânları önerebiliriz.
- Cabalı Meyhane / Ege mutfağı ve deniz ürünleri.
- Liman Restaurant / Deniz ürünleri.
- Sandal Restoran / Ege mutfağı ve deniz ürünleri.
- Gümüş Bistro & Bar / Dünya mutfağı.
- Çiçek Pastanesi / Patlıcanlı börek ve kavala kurabiyesi efsane.
BOZCAADA’NIN MEŞHUR PLAJLARI.
- Akvaryum Koyu.
- Ayazma Plajı.
- Habbele Plajı.
Bu koylara merkezden polis merkezi önünden kalkmakta olan dolmuşlar ile ulaşabilirsiniz. Daha uzak bölgelere ve güney koylarına araba ile gitmek gerekli olup toplu taşıma ile buralara ulaşım imkânı yoktur. Eğer Bozcaada’ya araba ile gitmemişseniz, adada otomobil ve motosiklet kiralama imkanları bulunmaktadır.
BOZCAADA’DA YAPMADAN DÖNMEMENİZ GEREKENLER.
- Polente tepesinde gün batımı izlemeden.
- Rakı içmeden, balık ve meze yemeden.
- Çınaraltı’nın sakızlı muhallebisini tatmadan.
- Çiçek Pastanesi’nde patlıcanlı börek ve kavala kurabiyesi yemeden.
- Şarap mahzeninde tadım yapmadan.
- Ev yapımı reçellerden almadan